Thelin neemt rugnummer over van clublegende bij Leverkusen: "Grote doelen bereiken in dit truitje"


Foto: Bayer Leverkusen 07 augustus 2018 13:49

Het is officieel: Isaac Kiese Thelin laat Anderlecht achter zich en gaat voor Duitse subtopper Bayer Leverkusen voetballen. De Zweedse spits tekende dinsdagmiddag voor een huurovereenkomst mét verplichte aankoopoptie.

"Leverkusen is een mooie club met een grote geschiedenis. Voor het komende seizoen heeft de club grote doelen gesteld en om die te bereiken, wil ik mijn steentje bijdragen", verklaart Thelin in zijn eerste reactie op de clubwebsite van Leverkusen.

Thelin zal het nummer elf overnemen van clubicoon Stefan Kießling, die pas zijn schoenen aan de haak hing. "Natuurlijk ken ik Kießling, hij is een legende", zegt Thelin. "Het is een grote eer om zijn nummer te dragen. Ik hoop dat ik veel sterke prestaties kan leveren in dit truitje."

Thelin is een extra optie voor onze aanval - coach Heiko Herrlich

Sportief directeur Rudi Völler legt uit hoe de transfer tot stand kwam. "Na de zware blessure van Joel Pohjanpalo hebben we onze zoektocht naar een klassieke centrumspits versneld. Toen kwamen we uit bij Thelin."

Ook zijn nieuwe trainer Heiko Herrlich heeft al gereageerd. "Met Thelin hebben we een extra optie en wordt onze aanval veelzijdiger", zei hij.

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Anderlecht \\ Bayer Leverkusen
 
 
 
Reacties.