Eric Gerets over het faillissement van Lierse, de club die hij in 1997 kampioen maakte: "Vooral dat vond ik zonde"

08 augustus 2018 18:53

Lierse SK ging aan het eind van vorig seizoen failliet. In 1997 behaalde de traditieclub zijn grootste succes met de Belgische landstitel.

Eric Gerets stond toen aan het roer van een succesvolle lichting. Het faillissement van de Pallieters raakt de oud-trainer, maar ook iets anders.

"Ik vond het vooral zonde dat iets eerder één van mijn toppers van toen de kans ontnomen werd om trainer te blijven, met name Eric Van Meir", aldus Gerets in Sport/Voetbalmagazine. "Het is niet zo dat ik in 1997 al aanvoelde dat dit ooit zou gebeuren, al besefte ik toen wel hoe uitzonderlijk het was wat we deden."

"Ik bedoel: kampioen worden met Lierse, dat was een utopie. Dat lukt één keer en dan nooit meer, en we hebben dat toen toch maar netjes geflikt."

Steun voor Van Kerckhoven

Een andere pion waar Gerets mee samenwerkte, was Nico Van Kerckhoven. "Ik gun het hem dat het straks weer beter gaat, omdat Nico een van de sterkste spelers is met wie ik ooit werkte. Dat geef ik nog altijd toe, ook al koos hij om voor Schalke te gaan voetballen toen ik hem naar PSV wilde halen", besluit De Leeuw.

Diederik Geypen

Lierse SK
 
 
Reacties.