UPDATE: Vervanger van Courtois is duurste doelman ooit

08 augustus 2018 23:15

Ein-de-lijk: Thibaut Courtois heeft groen licht om naar Madrid af te reizen en zijn langverwachte transfer af te ronden. Woensdagnamiddag zette Athletic Bilbao de eerste officiële stap en weldra zal Chelsea Kepa voorstellen als zijn nieuwe doelman.

UPDATE: Chelsea heeft Kepa officieel voorgesteld. De Spanjaard tekende een contract voor zeven (!) jaar en is met een prijskaartje van 80 miljoen euro de duurste doelman ooit. Intussen is ook de transfer van Thibaut Courtois naar Real Madrid rond. (lees hier meer)

Athletic laat op de officiële clubwebsite weten dat de afkoopclausule van 80 miljoen euro in het contract van doelman Kepa Arrizabalaga gelicht is. Daarmee wordt hij de nieuwe duurste doelman ter wereld.

Concreet: op papier heeft hij die zelf afbetaald, maar eigenlijk heeft Chelsea het geld al doorgestort naar zijn management. Als zogezegd vrije speler kan de keeper nu naar Londen vertrekken. De officiële bevestiging van Chelsea zal waarschijnlijk vandaag nog komen.

Uiteraard is dat ook geweldig nieuws voor Thibaut Courtois. Nu Chelsea een vervanger voor hem heeft, kan de Rode Duivel eindelijk zijn transfer naar Real Madrid afronden. Alles komt nu dus in stroomversnelling.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ La Liga \\ Chelsea \\ Athletic de Bilbao
 
 
Reacties.