5 op 5 voor de Belgische teams in Europa? Waarom Genk en Gent een uitgelezen kans hebben om door te stoten naar de groepsfase van de EL

23 augustus 2018 17:15

Genk en Gent staan vanavond elk voor een erg belangrijke wedstrijd. De nummers vier en vijf van vorig seizoen hebben van de Europa League een hoofddoel gemaakt en de kaarten lijken in hun voordeel te liggen.

Club Brugge kroonde zich tot landskampioen en verzekerde zich zo van een plaatsje in de groepsfase van de Champions League. Standard werd tweede en verloor in de derde voorronde van het kampioenenbal tegen Ajax, maar heeft als vangnet de poules van de Europa League. Ook Anderlecht heeft een rechtstreeks ticket voor die Europese groepsfase. 

Drie op vijf dus en dat is nu al een beter rapport dan vorig seizoen toen België slechts twee Europese vertegenwoordigers had. Na vanavond kunnen we al iets beter inschatten of ons land vijf deelnemers naar de Europese groepsfases mag sturen.

Genk duidelijk favoriet 

Genk lijkt op papier de makkelijkste tegenstander voorgeschoteld te krijgen. Brondby is de Deense vice-kampioen, maar heeft zijn start gemist in de Superligaen. Het haalde slechts 10 op 18. Ze verloren met Nörgaard, doelman Rönnow en Teemu Pukki enkele belangrijke spelers. Vooralsnog krijgt coach Alexander Zorniger de motor niet aan de praat. Genk is dan weer in de flow en speelt momenteel misschien wel het beste voetbal van België.  

Uitgelezen kans voor Gent

Voor de Buffalo's kon het treffen met Bordeaux op geen beter moment komen. De Franse traditieclub baadt in een crisissfeertje na de 0 op 6 in de competitie en het nakend ontslag van zijn coach Gustavo Poyet. Bovendien verloor het zijn sterspeler Malcolm in het tussenseizoen aan Barcelona en werden nog geen grote aankopen gedaan. Een unieke kans voor de Oost-Vlamingen om hun vroegtijdig afscheid van het Europese toneel van vorig jaar goed te maken. 

Manuel Gonzalez

Europa League \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Bordeaux \\ Brøndby IF
 
 
Reacties.