Nu Limbombe en Diaby definitief vertrokken zijn, legt coach Leko uit waarom ze dit seizoen niet meer aan bod kwamen bij Cub Brugge

25 augustus 2018 16:13

Twee transferdossiers van Club Brugge zijn deze week afgesloten. Abdoulay Diaby ging naar Sporting Lissabon, Anthony Limbombe naar Nantes. Coach Ivan Leko komt nu terug op hun laatste moeilijke weken bij Club.

"Ik wil iets rechtzetten dat mij stilaan irriteert. Ik hoor overal: 'Leko is zo stom geweest om Limbombe en Diaby naar de B-kern te sturen in afwachting van hun transfer...'", begint Leko in Het Laatste Nieuws. 

Het plan was om hen wel op te stellen - Ivan Leko

"Neen. Het plan was om hen op te stellen. Máár, na twee, drie weken stelde ik vast dat ze het allebei fysiek en mentaal niet konden opbrengen", legt hij uit. "De spelletjes wilden ze nog wel meedoen - 'matchkes' spelen, en toernooitjes -, maar zodra er fysieke oefeningen aan te pas kwamen, waren ze niet meer geïnteresseerd."

"Op zo'n moment moet ik de groep beschermen. Zíj wilden geen deel meer uitmaken van Club Brugge, dat hebben niet Leko, Mannaert of Verhaeghe beslist", spreekt Leko.

Ik ben ontgoocheld - Ivan Leko

Toch is het spijtig om zo'n speler als Limbombe op deze manier te zien vertrekken. "Ik ben ontgoocheld", geeft zijn voormalige coach toe. "Limbombe werd onder mij een sleutelspeler, Rode Duivel zelfs, hij kreeg een contractverlenging... Ik mag zeggen dat de technische staf een aandeel heeft in de ontwikkeling van Limbombe. Als zo iemand dan... Ja, ik vind dat jammer."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Club Brugge \\ Nantes \\ Sporting Lissabon
 
 
Reacties.