Anderlecht-flop ontplofte in Turkije, nu wenkt Europese subtop

26 augustus 2018 15:09

RSC Anderlecht haalde al met succes jonge buitenlandse spelers naar België die later een meerwaarde bleken. Denk maar Andy Najar, Lucas Biglia, Matias Suarez of Frankie Acheampong. Wie niet in dit rijtje hoort is Mahmoud Hassan Trezeguet.

De Egyptenaar werd in de zomer van 2015 met de grote trom binnengehaald in het Astridpark. De dribbelaar werd gezien als één van de grootste talenten van het Egyptische voetbal. Toch kon hij zich niet voldoende onderscheiden bij paars-wit. 

Tijdens zijn uitleenbeurt het seizoen erop bij Moeskroen liet hij af en toe wel leuke dingen zien, maar toch besloot Anderlecht hem opnieuw uit te lenen, ditmaal aan Kasimpasa. Bij de Turkse club ontplofte de 23-jarige aanvaller volledig en klokte af op 16 goals en 8 assists in 33 wedstrijden. 

Europese subtop in de rij

Volgens L'Equipe hebben die knappe prestaties nu de interesse gewekt van Olympique Marseille, VFB Stuttgart en FC Sevilla, waarbij die laatste het meest concreet is. Trezeguet zou deze zomer ook een aanbod van Internazionale hebben afgeslagen.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Kasimpasa
 
 
Reacties.