Ajax morst met kansen in Oekraïne, maar mag voor het eerst sinds 2014 naar het kampioenenbal

28 augustus 2018 22:56

Ajax heeft zich verzekerd van de groepsfase van de Champions League. Tegen Dynamo Kiev kwamen de Amsterdammers nooit echt in de problemen, al misten ze wel een resem kansen. Ook AEK Athene en Young Boys Bern mogen naar het kampioenenbal.

Dynamo Kiev - Ajax 0-0 (heen: 1-3)

Dynamo Kiev begon erg snedig, maar Onana hield de Amsterdammers met een mooie parade van een tegentreffer. Daarna nam Ajax het commando over. Na een trekfout ging de bal op de stip. Tadic zette zich achter de elfmeter, maar trapte tegen de paal. In de rebound was hij te verrast om te score te openen.

Huntelaar morst met kansen

Huntelaar kreeg nog de beste kans op de 0-1, maar beide ploegen gingen rusten met een scoreloze tussenstand. Ajax kreeg de beste kansen om te scoren. Tien minuten na de pauze schilerde Ziyech een vrije trap tegen de lat, de Oekraïners ontsnapten opnieuw. 

Dynamo Kiev moest komen, maar deed dat zonder veel uitgespeelde kansen. Huntelaar kon tot twee keer toe de match beslissen aan de overkant, maar de aanvaller morste met de kansen. Ajax hield uiteindelijk gemakkelijk stand en is er zo voor het eerst sinds '14-'15 opnieuw bij op het kampioenenbal.

AEK Athene - Videoton 1-1 (AEK gaat door na 3-2 uit heenmatch)

Dinamo Zagreb - Young Boys Bern 1-2 (Young Boys Bern gaat door na 2-3 uit heenmatch) 

Champions League \\ Ajax \\ Dinamo Kiev
 
 
 
Reacties.