Alles tot in de puntjes voorbereid voor trip naar Roemenië: "Niets aan toeval overgelaten"

28 augustus 2018 12:52

De Belgian Red Flames worden steeds professioneler. Dat is aan alles te merken, zowel op als naast het veld. "We laten niets aan het toeval over", is coach Ives Serneels in zijn nopjes. Het zal ook nodig zijn in Roemenië en tegen Italië.

“We willen niets aan het toeval overlaten, zowel op als naast het veld. Het is tof dat steeds meer Red Flames uitzwermen naar het buitenland, het toont dat het niveau binnen onze groep stijgt. Dat maakt het soms wat moeilijker om iedereen van nabij op te volgen, maar we zetten daarin alles op alles”, aldus de bondscoach.

En ook bij de spelers is de goesting groter dan ooit: “Vroeger moest ik al eens dingen twee of drie keer vragen, nu heb ik van iedereen een overzicht gehad van waar en wanneer ze hebben getraind en gespeeld in de voorbereiding. Dat was minutieus opgevolgd door iedereen, ze wilden er echt allemaal graag bij zijn. Dat toont de gretigheid.”

Continuïteit zal de boodschap zijn

“We hebben niet al te veel trainingen voor de match tegen Roemenië. Een eerste samenkomst op maandag, een doorgedreven training op dinsdag, een vlucht op woensdag en een finetuning in het stadion in Botosani op donderdag. Iedereen moet dus klaar zijn voor die training van dinsdag.”

“Continuïteit zal de boodschap zijn na Moldavië. Het is nu niet het moment om nieuwe dingen te gaan uitvinden. Een paar kleine andere accenten kunnen we misschien wel leggen, maar zeker geen wereldschokkende dingen.”

Fysiek sterker

Fysiek en mentaal moet iedereen klaar zijn: “Fysiek zijn we beter dan tegen Moldavië, de mental coach is ter plaatse, onze voedingsanalist is ter plaatse, we hebben onze masseuse ter beschikking voor wie wil … Alles is voorzien.”

“En onze teammanagers zijn de trip naar Roemenië al eens gaan voorbereiden, omdat we een beetje in een uithoek van het land zijn gedropt. Daarom dat ook dat belangrijk was, zodat we op geen enkele manier verrast kunnen worden.”

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.