Tim Smolders over zijn plotse terugkeer in het voetbal: "Spelers beter maken is mijn diepste verlangen"

28 augustus 2018 19:48

Tim Smolders werd vorige week aangesteld als assistent van Jacky Mathijssen bij de Belgisch U19. Het is voor de voormalige middenvelder van Club, AA Gent en Cercle de terugkeer na enkele jaren zonder voetbal.

Smolders was immers aan de slag als financieel adviseur. "Het is een hele verandering, maar dit ligt dichter bij wat ik altijd al gedaan heb, het is een beetje terug naar de roots zou ik zeggen", aldus Smolders in een gesprek met Voetbalkrant.com. Naar de reden moet je niet ver zoeken. "Het voetbal is mij altijd blijven aantrekken. Ik kon het moeilijk loslaten. Het is een passie die ik miste. En dan probeer je toch die weg terug te vinden."

Chris en Jacky wisten dat ik vrij was en zin had -Tim Smolders

Zijn diploma als coach had hij al op zak. "Ik heb die opleiding tijdens mijn actieve carrière nog gedaan. Ik bleef ook regelmatig contact houden met mensen uit het voetbal. Chris Van Puyvelde en Jacky Mathijssen kende ik al langer. Ze wisten dat ik vrij was en zin had."

Wilde toekomstplannen als hoofdcoach heeft hij voorlopig niet. "Neen, ik wil focussen op de dagelijkse job. Dat is de spelers iets proberen mee te geven en te proberen raken waardoor zij de beste progressie kunnen maken. Ik vind het een mooie uitdaging. Mijn diepste verlangen is echt om spelers beter te maken", sloot Smolders af.

Eerste opdracht

De eerste opdracht van Smolders, Mathijssen en hun team komt er al snel aan. De U19 spelen hun eerste interland op 10 september (18u) in het Belgian Football Centre tegen Engeland.

Sander De Graeve

België
 
 
Reacties.