Nieuwe wending in transfersaga Toby Alderweireld?

29 augustus 2018 12:43

Toby Alderweireld was maandagavond opnieuw 'gewoon' titularis bij Tottenham Hotspur op Old Trafford tegen Manchester United, de club waar hij leek heen te gaan deze zomer. Komt het nog tot een transfer naar het vasteland de komende dagen of blijft hij bij The Spurs?

De voorbije weken was Pochettino steevast duidelijk over Alderweireld en de andere spelers die eventueel nog weg willen of wilden: "Ik wil iedereen bij de groep betrekken, maar als ze niet gelukkig zijn ... dan kunnen ze vertrekken."

"Ik wil spelers die voor de volle 100% bij de club betrokken zijn en die willen vechten voor hun plaats. Iedereen in de kern reken ik daarbij. Als ze wilden vertrekken, maar uiteindelijk blijven en vechten voor hun plek, dan beginnen zij opnieuw vanaf nul."

Contract openbreken?

Daarmee hield de coach van The Spurs de deur op een kier voor Alderweireld, die de voorbije weken hard werkte na het afspringen van zijn transfer naar Manchester United. Tegen Fulham én United speelde hij 180 sterke minuten, waardoor hij opnieuw in de bovenste schuif lijkt te liggen.

Meer nog: volgens Het Laatste Nieuws gaan er geruchten dat Mega Toby zijn aflopend contract alsnog zou zien opengebroken worden, al wilde de club dat niet bevestigen.

Florent Malice

Premier League \\ Manchester United \\ Tottenham \\ Fulham
 
 
Reacties.