Loting Beker van België verliep niet correct, KFC Duffel eist een nieuwe trekking

29 augustus 2018 21:48

Gaat er een nieuwe loting komen voor de zestiende finales van de Croky Cup? Als het van KFC Duffel afhangt wel, want de club uit de tweede amateurklasse wil die nietig laten verklaren.

Tijdens de loting van dinsdag viel het op dat er een open balletje in de bokaal lag en daardoor verliep het proces niet volgens de regels. (bekijk hier de beelden). KFC Duffel, dat uitkwam tegen STVV, heeft intussen een mail gestuurd naar het Competition Department van de KBVB.

Wij vinden dat de trekking nietig verklaard dient te worden en moet worden overgedaan

Voorzitter Denis Raveschot bevestigt die stap aan Het Nieuwsblad. "Het is ons standpunt dat de bekerloting onregelmatig is verlopen. Door het feit dat één van de balletjes van bij het begin open ligt, is het geheime karakter van de loting niet gegarandeerd. En dat is toch een belangrijk gegeven inzake geloofwaardigheid."

"Wij vinden dat de trekking nietig verklaard dient te worden en moet worden overgedaan. We hebben het Competition Department twee dagen de tijd gegeven om een standpunt in te nemen en beraden ons dan verder", besluit de voorzitter. Zal er in de komende dagen effectief opnieuw geloot moeten worden?

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga B \\ Sint-Truiden \\ FC Duffel
 
 
 
Reacties.