Antwerp FC onderneemt actie tegen Bengaals vuur van eigen supporters

29 augustus 2018 22:45

Antwerp FC doet een belangrijke oproep aan de eigen supporters. Nadat er in de wedstrijden tegen Kortrijk én Moeskroen én Club Brugge Bengaals vuur werd afgestoken, gaat de club ingrijpen.

Voor meerdere incidenten met de supporters moest de club zich al gaan verantwoorden voor de Geschillencommissie en boetes betalen. Nu deelt de club dit mee in een perscommuniqué: 

Dit seizoen merkt RAFC dat het gebruik van bengaals vuurwerk bij thuis- en uitwedstrijden een blijvend probleem is. De enkelingen die hiervan de oorzaak zijn verpesten de sfeer én veiligheid voor al onze supporters, stewards, politie, medewerkers én spelers.

Hierdoor lanceerde onze club een sensibiliseringscampagne met o.a. een filmpje en verschillende berichten op onze kanalen omtrent gebruik van vuurwerk en bommetjes. Dit om de supporters nogmaals te wijzen op de gevaren van deze praktijken.

Onze supporters hebben geen vuur nodig om de ‘Hel van Deurne-Noord’ te creëren

In overleg met de Stad Antwerpen, de ordediensten én onze supportersclubs gaat dit aangepakt worden zodat de Bosuil opnieuw een veilige thuishaven is voor jong én oud! Onze supporters hebben immers geen vuur nodig om de ‘Hel van Deurne-Noord’ te creëren.

Met een bijkomende investering van 100.000 EUR investeert RAFC om de infrastructuur en veiligheid voor onze supporters te verbeteren. Zo zal onze club door Europese experts een externe audit laten uitvoeren. Op basis van deze resultaten gaat onze club verder noodzakelijke maatregelen nemen. Daarnaast worden bijkomende camera's geïnstalleerd in de loop van september.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.