Duffel-voorzitter geeft update over herloting Beker van België

30 augustus 2018 17:07

Moet er opnieuw geloot worden voor de zestiende finales van de Croky Cup? Als het van KFC Duffel afhangt wel, want de club wijst erop dat er een fout gebeurd is en vraagt een hertrekking. Voorzitter en advocaat Denis Raveschot geeft meer uitleg.

Tijdens de loting lag een balletje open in de bokaal en dat werd pas opgemerkt toen er al enkele wedstrijden bepaald waren (lees hier meer). Reden genoeg voor een hertrekking, meent Denis Raveschot, die prompt het Competition Department van de KBVB contacteerde.

"Voorlopig is er nog geen reactie op gekomen", verklaarde hij donderdagnamiddag aan Voetbalkrant. "Ik heb ze gisteren gemaild en er duidelijk bijgeschreven dat we binnen de twee dagen een antwoord verwachten. Hopelijk hebben ze genoeg beleefdheid om op z’n minst te antwoorden."

"Als er geen reactie komt, zal ik morgen samenzitten met de Raad van Bestuur om de koers te bepalen. Eén van de opties is dan om juridische stappen te ondernemen en een kortgedingprocedure te starten. Dan gaan we toch wel proberen zorgen voor een herloting. Maar nogmaals, daar moeten we met de Raad van Bestuur eerst nog over beslissen."

Weinig/veel reactie

Voorlopig is KFC Duffel wel de enige club van de 32 die om een herloting vraagt. "Wij hebben nog niets gehoord van andere clubs, dus wij weten ook niet of er nog andere mee op de boot zullen stappen."

Dat zorgde voor sommige misnoegde voetbalfans, die beweren dat Duffel gewoon een mooiere tegenstander dan STVV wil. "Iedereen is vrij om te zeggen wat hij wilt. Al heb ik het ook gevolgd op de sociale media en ik zie toch twee derden van de mensen die hetzelfde standpunt innemen", aldus Raveschot. "Het zou natuurlijk wel mooi meegenomen zijn als we een ploeg uit de top zes trekken in de nieuwe loting, maar het gaat ons er vooral om dat er een fout gebeurd is."

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga B \\ Sint-Truiden \\ FC Duffel
 
 
 
Reacties.