KAA Gent raakt niet in de Europese poules en kan zich na makke prestatie vooral over de heenwedstrijd beklagen

30 augustus 2018 22:37

Het Europese avontuur van KAA Gent zit erop. In Bordeaux gingen ze onderuit, waardoor ze de 0-0 uit de heenwedstrijd zichzelf vooral zullen verwijten. Er zat meer in, maar een moedig Gent werd door uitgekookte Fransen uitgeschakeld.

  • Gent moet scoren na 0-0 in de heenwedstrijd
  • Bordeaux snel op voorsprong op aangeven van Lerager
  • Kalu lokt strafschop uit, Briand zorgt voor 2-0
  • Buffalo's kunnen opnieuw niet scoren en liggen uit Europa

Dat Racing Genk zich wel zou gaan plaatsen voor de poules van de Europa League? Dat stond vooraf al zo goed als vast. KAA Gent kon de kalendermakers van de Pro League kopzorgen bezorgen door voor een Europese vijf op vijf te zorgen.

Doelpunten scoren een must

Dan moest het wel scoren in en tegen Bordeaux. In de heenwedstrijd in de Ghelamco Arena had dat eigenlijk al moeten gebeuren, maar de Buffalo's lieten het toen na om te scoren. Vooral Awoniyi had toen last van zijn vizier, maar kreeg opnieuw zijn kans van Vanderhaeghe.

Enkele fans van de thuisploeg vonden er alvast niet beter op dan de hele match met elkaar te knokken, een bevreemdend beeld. Een sfeervol stadion, dat Stade Matmut-Atlantique overigens. De Rode Duivels wonnen er op het EK 2016 met klinkende cijfers (3-0) tegen Ierland, dat kon de afscheidnemende Thomas Foket & co misschien wel inspireren?

Het was de thuisploeg die na tien minuten al de voorsprong te pakken had. Kamano had Gent al eens gewaarschuwd, maar Foket kon toen nog komen bijpikkelen. Wat later was het dus toch raak, op aangeven van Lukas Lerager (ex-Zulte Waregem) ging de boulevard tussen Plastun en Rosted helemaal open - een koud kunstje voor de diepe man bij Les Girondins.

Bordeaux maakt het wél af

Het luidde gek genoeg het beste kwartier in van KAA Gent, want plots gingen ze wél op zoek naar de gelijkmaker en het leverde enkele kansjes op via vooral een bedrijvige Chakvetadze. Een bal kwam op de lat terecht, enkele corners van Dompé leverden halve kansjes op, maar scoren zat er - opnieuw - niet in.

Het was Samuel Kalu die pijnlijk duidelijk maakte waar het dit Gent momenteel een beetje aan ontbreekt. Het niveauverschil met een bleke Yaremchuk was schrijnend. De Nigeriaan draaide de centrale verdedigers van Gent bijwijlen zoek, Plastun legde hem een keertje over de knie en zo kon Briand vanop de stip 2-0 maken.

Daar bleef het uiteindelijk bij, want Gent probeerde wel - ook met invalbeurten van supersubs David en Kvilitaia - nog de bakens te verzetten, maar het kon nauwelijks echt dreigen. Bordeaux de poules van de Europa League in, de Buffalo's mogen zich vooral beklagen over de heenmatch in Gent.

Europa League \\ KAA Gent \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.