De Witte blijft rustig ondanks kritiek fans: "Je moet niet te veel naar Yves wijzen"

01 september 2018 08:43

De Europese Uitschakeling kwam hard aan bij AA Gent, maar voorzitter Ivan De Witte gaat geen overhaaste conclusies trekken. Hij wacht liever de luwte van de interlandweek af.

"Ik vind dat wij tot het uitvallen van Odjidja behoorlijk aan het spelen waren tegen Bordeaux", zegt Ivan De Witte in Het Laatste Nieuws. "Zijn uitvallen speelde een belangrijke rol. Maar vooral in Gent was Bordeaux vorige week te pakken. Het is vooral thuis gebeurd", ging de voorzitter verder.

Ontgoocheling

Met Souquet en Azango kwamen er intussen twee aanwinsten bij. "Het zijn twee spelers die ons moeten helpen. Ik ben nog altijd zeer optimistisch dat het goed gaat komen, maar dat belet niet dat deze Europese uitschakeling een domper is. We moeten nu alles op de competitie zetten. Het slechtste wat we nu kunnen doen, is de ontgoocheling diep laten doordringen in de club en in de groep. Daar ga ik meteen aan werken."

Op sociale media schreeuwden vele Gentse fans om de kop van Vanderhaeghe. "Wij moeten daar als club in alle rust mee omgaan. Zo'n uitschakeling komt aan, dan moet je voorzichtig zijn met conclusies. Men moet niet te veel naar Yves verwijzen, de groep heeft ook niet gereageerd zoals ik het graag had gezien. Alles in de richting van Vanderhaeghe duwen, is niet correct. Dat is zoeken naar een zondebok en daar ga ik absoluut niet in mee."

"Maar dat we goed moeten nadenken over hoe we de toekomst verder gaan aanpakken: dat is een ander onderwerp. We moeten zorgen dat we zondag winnen, maar de rustpauze die daarna komt, is heel welkom. Ook in die zin zijn de tien punten die we hebben van goudwaarde. Dat helpt om in alle rust en met een fris hoofd na te denken. De situatie is nu niet vergelijkbaar met die van vorig jaar na Altach."

Europa League \\ KAA Gent \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.