Lierse, Antwerp en nu Aalst, 25-jarige Heymans heeft een droom: "Promoveren met Aalst, dat zou maanden carnaval zijn"

01 september 2018 13:04

Lierse, AZ, Willem II, Antwerp: meer dan 140 matchen in het profvoetbal en nog steeds maar 25. Linksachter Jonas Heymans heeft al wat meegemaakt in zijn carrière. En nu zit hij weer bij een traditieclub: Eendracht Aalst. In 1ste Amateur, maar zijn ambitie is nog niet bekoeld.

"We willen de slapende reus wakker maken", lacht Heymans. Eendracht Aalst, de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg en waar hij altijd droomde om in het eerste elftal te staan. "Inderdaad. Het is ook een droom om met Aalst hogerop te geraken. Dan wordt dat hier een paar maand carnaval."

Nieuw contract

Voor Heymans is het ook belangrijk, want zijn contract loopt volgende zomer af, maar wordt wel automatisch verlengd bij promotie. "Ik heb nog altijd de ambitie om hogerop te gaan. Liefst met Aalst. Als Aalst zegt dat ze voor langere termijn met me door willen en het totaalplaatje klopt, dan sta ik daar zeker niet weigerachtig tegenover."

Voor Heymans is het essentieel om stabiliteit te vinden. Zijn laatste avontuur in Nederland, bij Den Bosch, was niet meteen een succes. "Ik speelde goed, maar het was altijd wel iets. Ja maar... Hoeveel keer ik dat hoorde! Daar koop ik niets mee."

"Ik moest telkens mijn kinderen voor drie dagen wegdoen. Als je dan op de bank zit voor een half gevuld stadion en je moet zondag nog eens met de beloften gaan spelen. Als je je kinderen moet missen voor dat... Op een bepaald moment moet je een keuze maken. En toen kwam Aalst. Mijn manager, Gunter Thiebaut, heeft dat goed geregeld", knipoogt hij.

Moeilijke reeks

't Is een pak ervaring dat ze daar nu hebben bij de Ajuinen. "Ik denk dat ik elke ploeg een reeks hoger nog iets kan bijbrengen. Als ik mag meegaan op corner scoor ik ook redelijk makkelijk hé. Voor mij is het belangrijk om wedstrijden te spelen. Ik heb al veel meegemaakt, maar in het voetbal moet je ook wat geluk hebben."

Maar eerst zich op het veld bewijzen. "Het gaat goed, denk ik. Maar het wordt een zwaar seizoen. Er zitten wel veel sterke teams in onze reeks en FC Luik en RWDM zijn er ook nog bijgekomen. Momenteel zeg ik: beter doen dan vorig seizoen!", blijft hij voorzichtig.

In de Beker van België zijn ze tot de 16de finales al geraakt, maar het werd toch een kleine ontgoocheling. "Als er nog vier namen in de pot zitten en daarbij zijn Anderlecht, Standard en Club Brugge dan is het toch even een kleine teleurstelling als het nog Charleroi wordt. Maar goed, wit-zwart tegen wit-zwart hé."

Johan Walckiers

Eendracht Aalst
 
 
Reacties.