Marc Coucke had riant voorstel klaarliggen, toch kwam Lazar Markovic om meerdere redenen niet naar Anderlecht


Foto: © photonews 02 september 2018 10:11

"De goesting ontbrak." Met die zin liet Anderlecht-voorzitter Marc Coucke vrijdagavond even voor middernacht weten dat Lazar Markovic de rangen toch niet kwam versterken.

Nochtans waren Coucke en Markovic naar Neerpede afgezakt om de deal tot een goed einde te brengen. Voor Markovic lag bij Anderlecht een driejarig contract, met optie op een extra seizoen, klaar.

Alle ingrediënten waren er om het akkoord tot een goed einde te brengen. Anderlecht had een overeenkomst bereikt met zijn broodheer Liverpool, en tegen zijn principes bood Marc Coucke hem een loon van ongeveer 2 miljoen euro per jaar, meldt La Dernière Heure. Een gelijkaardig contract als Lukasz Teodorczyk kreeg van het oude bestuur, en Coucke in de toekomst niet meer wilde geven.

Trebel

De managers van Markovic hadden echter gelezen dat Adrien Trebel het grootste contract van de club had. Zij eisten een gelijkaardige afspraak vor Markovic. Op de nieuwe vereisten ging de Anderlecht-top niet in.

Feit is dat Markovic niet stond te springen voor een verhuis naar Anderlecht. Aan het begin van de zomermercato sloot hij een terugkeer zelfs uit. De Serviër was namelijk niet vergeten hoe Hein Vanhaezebrouck hem in de maand februari verplichtte om rondjes te gaan lopen rond de vijver in Neerpede.

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Liverpool FC
 
 
 
Reacties.