Lukaku probeerde toptalent te overtuigen voor België te kiezen, maar... "Hij respecteerde mijn beslissing"

04 september 2018 09:53

Andreas Pereira staat voor het jaar van de doorbraak bij Manchester United. Maar Roberto Martinez hoeft niet meer te rekenen op de talentvolle middenvelder. Hij gaf immers gehoor aan een oproep voor de Seleçao.

Pereira werd geselecteerd door bondscoach Tite voor de vriendschappelijke matchen tegen de Verenigde Staten en Salvador. Pereira kreeg de eerste twee competitiematchen een basisplaats van José Mourinho. De man met de dubbele nationaliteit zal echter nooit voor de Rode Duivels spelen.

"Lukaku heeft geprobeerd me te overtuigen om voor België te kiezen", zegt hij in Globo Esporte. "Hij kwam er met me over praten. Hij praat constant met me. Ik heb hem gezegd dat het moeilijk was. Voor België spelen, dat is iets anders. Spelen voor de Seleçao... Het is Brazilië, ik voel me er thuis. Romelu heeft me gezegd om te kiezen met het hart. Hij respecteerde mijn beslissing."

De nederlaag van Brazilië tegen België deed hem niet van mening veranderen. "Het was zwaar om Brazilië te zien verliezen. Ze lachten met mij... en ik was heel kwaad. De vrienden van mijn vader vonden dat ik voor België moest kiezen. Maar ik had het voor mezelf al uitgemaakt."

Johan Walckiers

Premier League \\ Manchester United \\ België \\ Brazilië
 
 
Reacties.