Maakte Pereira de juiste keuze? In Brazilië is hij volslagen onbekend: "Is dat een Portugees?"

07 september 2018 19:38

Andreas Pereira hakte uiteindelijk de knoop door en kan tegen de Verenigde Staten al meteen zijn debuut maken bij de Goddelijke Kanaries. Al is de Braziliaanse Belg in Brazilië amper gekend.

Toen we enkele Brazilianen voorlegden wat ze ervan vonden dat Andreas Pereira opgeroepen werd voor de Braziliaanse nationale ploeg, wisten de meesten niet over wie het ging. Hij kan dan ook de eerste speler in honderd jaar worden die voor de nationale ploeg speelt zonder dat hij in Brazilië geboren werd.

Pereira komt uit Duffel en begon zijn carrière bij Lommel. Daarna volgden PSV en Manchester United. Wanneer we aangeven dat hij bij Manchester United speelt, gaat bij sommigen toch een belletje rinkelen. "Dat is die middenvelder die uitgeleend werd aan Valencia? Ik dacht dat het een Portugees was."

Dat hij niet in Brazilië geboren is, maakt ons niets uit

Heeft Pereira dan wel de juiste keuze gemaakt, vragen we ons af? "We vinden het wel goed dat er in deze periode nieuwe spelers uitgetest worden. We zullen wel zien wat hij in zijn mars heeft", klinkt het. "Dat hij niet in Brazilië geboren is, maakt ons niets uit." Nochtans krijgen Brazilianen die voor andere teams kiezen, zoals Pepe en Diego Costa, de stempel landsverrader opgeplakt.

Sander De Graeve

Premier League \\ Manchester United \\ België \\ Brazilië
 
 
Reacties.