De man die Carcela en Wesley 'vrij kreeg': "Ik vind die vrijspraak een goeie zaak"

08 september 2018 09:51

De seizoensaanvang werd gedomineerd door het debat over 'de indicatieve tabel'. Jongens als Mehdi Carcela en Wesley Moraes ontliepen hun straf omdat er veel discussie was over de geldigheid van die tabel. De man die de zaak won, geeft nu meer uitleg.

Pierre Locht, de 30-jarige clubadvocaat van Standard, zorgde ervoor dat de schorsingen niet konden uitgevoerd worden. "Ik kan begrijpen dat mensen het jammer vinden dat die spelers niet geschorst werden", zegt hij in HLN. "Er zijn echter regels en die moeten gevolgd worden. Sinon..."

Hij maakt een vergelijking. "Bekijk het zo. Als een scheidsrechter zich in een cruciale fase vergist, is dat spijtig. Dan wordt de competitie volgens sommigen 'vervalst'. Hetzelfde met de vrijspraak van Carcela en Wesley. Dat 'vervalst' de competitie misschien ook een beetje, ja. Maar er is nu eenmaal een fout gebeurd binnen de Pro League."

De rol van Venanzi

"Ik heb gevraagd of er bewijzen waren van de goedkeuring van de indicatieve tabel, niemand kon me die bezorgen. Welke rol Bruno Venanzi in dit dossier speelde? We hebben samengezeten en hij heeft me gevraagd bepaalde dingen niet te pleiten in het belang van het Belgische voetbal en de Pro League. (lacht) Dat was wel frustrerend."

"Het is zoals tegen een trainer zeggen dat hij zijn beste speler niet mag opstellen. Maar ik aanvaard het. Ik vind de vrijspraak van die spelers trouwens een goede zaak. Het betekent dat de Geschillencommissie Hoger Beroep volledig onafhankelijk is en dat we allemaal het reglement moeten respecteren."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.