Alexis Saelemaekers nu al razend populair bij de Anderlecht-aanhang: "Het is grappig om fans die twee tot drie keer ouder zijn dan ik met mijn naam op hun truitje rondlopen"

08 september 2018 17:35

Alexis Saelemaekers ontwikkelt zich razendsnel bij Anderlecht. De 19-jarige vleugelaanvaller die vorig jaar zijn debuut maakte bij de Belgische landskampioen, is ook populair bij de aanhang.

Shirts met de naam Saelemaekers gaan als zoete broodjes over de toonbank in de fanshop van paars-wit. In het seizoensbegin werd zijn truitje zelfs het vaakst verkocht. 

"Het is nieuw voor mij om mensen door de straat te zien lopen met mijn shirt", vertelt de vleugelspeler. "Mijn vrienden moeten er vaak om lachen. Het is grappig om mannen met kinderen die twee tot drie keer ouder zijn dan ik met mijn naam op hun truitje tegen te komen."

"Voor een jonge speler die pas in de ploeg komt, is het fijn om vertrouwen te krijgen van de supporters."

'In youth we trust' is een slogan van de Anderlecht-aanhang. Een winnaar als Saelemaekers die nooit opgeeft is net daarom graag gezien.

"Voor een jonge speler die pas in de ploeg komt, is het fijn om vertrouwen te krijgen van de supporters. Het toont aal dat mijn prestaties geapprecieerd worden."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.