Oefenmatch Antwerp tegen Vitesse: twee gemiste strafschoppen, debuut Musonda en volledige match voor Mbokani

08 september 2018 15:42

Antwerp heeft zaterdagmiddag een oefenmatch gespeeld tegen Vitesse. Bij de Nederlanders maakte Chelsea-huurling Charly Musonda zijn debuut. Er werd wel niet gescoord.

De wedstrijd werd gespeeld achter gesloten deuren. Antwerp begon sterk aan de partij en na elf minuten kregen ze de kans om op voorsprong te komen vanop de penaltystip na een fout van ex-Anderlecht-speler Alexander Büttner. Ivo Rodrigues zette zich achter de bal, maar de doelman redde zijn elfmeter.

Antwerp raakte ook nog de paal en zag een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. In de tweede helft nam Vitesse wat meer initiatief. Doelman De Winter hield een schot van de doorgebroken Gong tegen. Ook Vitesse kreeg nog een strafschop nadat De Winter Darfalou torpedeerde. Maar hij zette zijn fout zelf recht.

Musonda speelde de eerste helft. Mbokani bleef bij Antwerp de hele wedstrijd staan, Refaelov kreeg een uur en Baby 75 minuten. Ook rechtsachter Buta kreeg speelminuten.

De Winter, Buta, Juklerod (’63 Van Damme), Batubinsika (C), Seck, Govea, Baby (’74 Jaadi), Lamkel Ze (’76 Kakudji), Rodrigues (’80 Bernier), Mbokani, Refaleov (’63 Hairemans)

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Antwerp \\ Vitesse
 
 
Reacties.