Ontslag na negen dagen: voormalige wereldvedette eist 11 miljoen euro


Foto: © photonews 08 september 2018 22:44

Je moet het maar doen: ontslagen worden nog voor je aan de slag gegaan bent bij je nieuwe club. Het overkwam Sinisa Mihajlovic. De Servische voormalige stervoetballer tekende op 18 juni een contract bij Sporting Lissabon, maar werd negen dagen later aan de deur gezet.

Mihajlovic tekende zijn contract op 18 juni, maar een paar dagen later werd voorzitter Bruno de Carvalho buitengezet door de directie. Mihajlovic kreeg negen dagen na de onderhandelingen te horen dat hij ontslagen was, terwijl zijn contract maar inging op 1 juli.

Hij vervolgt Sporting nu voor 11 miljoen euro. "Ik kan bevestigen dat ik zonder wettelijke grondslag ontslagen ben bij Sporting, enkele dagen voordat een contract mij voor drie seizoenen aan de club zou binden", zegt hij in La Gazzetta dello Sport.

De reden voor zijn ontslag? Hij faalde voor zijn proefperiode. "Maar dat kunnen ze niet zeggen, omdat het contract nog niet eens was ingegaan en ik nog steeds op vakantie was… In mijn dertigjarige loopbaan, als speler en coach, heb ik zoiets nog nooit gezien. Ik sta erop dat mijn rechten gewaarborgd zijn, daar kun je op rekenen."

Serie A \\ Torino
 
 
 
Reacties.