Wat is er aan de hand met Jordan Lukaku? Hij zit al maanden in de praktijk van Maesschalck

11 september 2018 06:34

Wat was er nu aan de hand met Jordan Lukaku? Zijn ploeg, Lazio, zette hem niet op de Europese en zelfs niet op de Italiaanse lijst om matchen te kunnen meespelen. Lieven Maesschalck, de topkinesist, geeft het antwoord. Hij zit al maandenlang in zijn praktijk.

Lukaku leek helemaal uit beeld verdwenen bij Lazio, maar nu blijkt dat hij een serieus medisch probleem had. "Een probleem van chronische aard", aldus Maesschalck in HLN. "Jordan sukkelde met een bilaterale tendinitis aan de patellapezen."

Een ontsteking aan de knieën dus. En dat in zijn laatste contractjaar bij Lazio, dat wel nog een optie heeft om te verlengen. Maar de linkerflank is niet afgeschreven bij zijn ploeg. En ook niet bij de Rode Duivels, waar hij een interessante optie op links is.

Dat Jordan niet naar het WK kon, was het beste wat hem kon overkomen

Nu is hij weer in orde, maar heeft hij trainingen nodig. "Al in januari stak die ontsteking voor het eerst de kop op, maar Jordan is blijven voetballen", gaat Maesschalck verder. "Dat Jordan niet naar het WK kon, was dus eigenlijk het beste wat hem kon overkomen.

"Zo heeft hij de tijd gehad om het probleem grondig aan te pakken, aan de basis. Dat heeft hij gedaan als een superprof. We hebben maandenlang hard gewerkt om zijn knieën te herstellen. Dit was broodnodig."

Johan Walckiers

Serie A \\ Lazio
 
 
Reacties.