? Lovre Kalinic (AA Gent) is onze Doelman van het Jaar: "Ik ga deze trofee voor altijd thuis bewaren"

12 september 2018 10:09

Lovre Kalinic volgt Colin Coosemans op als Doelman van het Jaar volgens Voetbalkrant.com en Walfoot.be. De nieuw Kroatische nummer één was erg tevreden met de erkenning.

"Bedankt voor deze trofee", aldus de doelman van AA Gent. "Ik ga deze zeker voor altijd thuis bewaren. Ik wil mijn familie uiteraard als eerste bedanken, zij waren er altijd voor mij in goede en slechte dagen. maar ook de supporters, ploegmaats en de technische staf wil ik van harte bedanken."

Hij kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Ondanks de slechte start kon AA Gent toch nog even dromen van de titel. "Of het één van mijn beste seizoenen was? Ik was uiteraard niet de enige en onze hele ploeg heeft eraan bijgedragen. Zonder hen was dit niet mogelijk." Maar hoelang kan AA Gent nog genieten van het keeperswerk van de boomlange Kroaat? Deze zomer bleef hij verrassend in de Arteveldestad.

Sommige clubs hadden interesse, maar ik focus alleen op Gent -Lovre Kalinic

"Je weet nooit wat er gaat gebeuren in het voetbal. Misschien zijn er sommige clubs wel geïnteresseerd, maar momenteel ben ik speler van Gent en het is mijn job om altijd het hoogste niveau te halen op het veld. Dat is altijd mijn manier van werken geweest." Hij volgde Colin Coosemans op, die hem nu samen met Thoelen op scherp zet.

"Natuurlijk is het altijd belangrijk om een goeie sfeer te hebben onder de doelmannen. Bij ons maakt het niet uit wie er speelt, iedereen pusht elkaar om beter te worden. Al push ik mezelf ook tot op de limiet omdat het de enige manier is waardoor je progressie boekt."

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Kroatië
 
 
Reacties.