? Andreas Pereira liet België links liggen en debuteerde bij Brazilië: "Dit shirt en dit schild zijn elke dag mijn droom"

13 september 2018 13:25

Andreas Pereira was vorig seizoen één van de smaakmakers bij Valencia. José Mourinho beloonde hem daarvoor met een nieuwe kans bij zijn moederclub Manchester United. Zijn sterke prestaties bij 'The Red Devils' leverden hem een selectie op bij de Braziliaanse nationale ploeg.

De 22-jarige Pereira, zoon van Marcos Pereira, is geboren in België en kon dus ook uitkomen voor de Rode Duivels. Het was echter al een tijdje duidelijk dat het hart van de jeugdspeler van KVSK United en PSV Braziliaanse kleurde. 

Droom

De ploegmaat van Lukaku en Fellaini bij United zag zijn droom nu in vervulling toen hij mocht debuteren bij de 'Seleção'. Hij was dan ook bijzonder opgetogen:  "Ken je die droom die niet stopt net als het kloppen van je hart? Wel, dit shirt en dit schild zijn elke dag mijn droom. Dank u, mijn God, voor deze kans!"

Pereira viel twintig minuten voor tijd in voor Arthur Melo tegen El Salvador. Hieronder kunt u enkele acties van hem bekijken bij zijn debuut. 

Clint Vens

Premier League \\ Manchester United \\ België \\ Brazilië
 
 
Reacties.