Het Hazard-gevoel nu ook door iemand anders geuit: "Ik heb het gevoel dat ik mijn been moet breken voor ze een kaart trekken"

16 september 2018 13:22

Het gaat er in de Premier League soms potig aan toe. Vooral als je technisch iets boven de rest uitsteekt, mag je je verwachten aan heel wat schoppen. Vraag het maar aan Eden Hazard. Wilfried Zaha luidt nu ook de alarmbel.

In het duel tussen Huddersfield Town en Crystal Palace - waar Zaha de winnende goal maakte - lag hij bij quasi elke actie op de grond. "Ik heb het gevoel dat ik mijn been moet breken voordat iemand een kaart krijgt. Dat is de reden dat ik soms mijn hoofd verlies", zei hij achteraf bij de BBC.

"Waarom word ik anders behandeld dan andere spelers? Dit gebeurt iedere week. Ik heb geprobeerd om met scheidsrechters te praten, ik kan verder niks doen. Het is moeilijk", klonk het.

Guardiola en Conte haalden vorig seizoen al aan dat de creatieve spelers meer beschermd moeten worden. "Dit zorgt ervoor dat ik niet zo snel meer een actie ga maken, omdat je weet dat er op gegeven moment iemand in je rug komt. Als je snel en behendig bent, worden er veel overtredingen op je gemaakt."

Johan Walckiers

Premier League \\ Crystal Palace \\ Huddersfield Town
 
 
Reacties.