Racing Genk kent fantastische start in groepsfase Europa League

20 september 2018 20:46

Racing Genk heeft donderdagavond Malmö FF zijn eerste nederlaag in 18 wedstrijden aangesmeerd. De troepen van Clement openen de groepsfase van de Europa League zo meteen met een knappe overwinning.

Philippe Clement liet in zijn opstelling geen verrassingen noteren. Uronen was hersteld van een lichte hersenschudding begon op de linksback, Malinovskyi was tegen Anderlecht geschorst en stond nu gewoon aan de aftrap.

Malmö was met een duidelijk doel naar Genk afgereisd: niet verliezen. De Zweden hielden veel volk achter de bal, een goede organisatie en dan hopen op een counter.

Genk kende rond het kwartier een sterke periode, maar de belegering van het doel van keeper Dahlin leverde geen goal op. Pogingen van Dewaest, Pozuelo, Malinovskyi en Berge gingen naast of werden geblokt.

Na 37 minuten stond de Limburgse voorsprong op het scorebord. Leandro Trossard werkte een knappe voorzet van Maehle vanop de rechterflank al even mooi af. De 1-0 ruststand was zeker niet onverdiend.

De tweede periode bracht hetzelfde spelbeeld als de eerste, maar Malmö slaagde er op tegenaanval niet in de Genkse defensie in verlegenheid te brengen.

De Limburgers bleven op hun beurt druk naar voor zetten en met nog 20 minuten op de klok kon Samatta de voorsprong verdubbelen. Het schot van Pozuelo werd eerst nog afgeblokt, maar het leer kwam voor de voet van Samatta die van dichtbij niet meer kon missen. (2-0)

De Smurfen blijven doorgaan op hun elan en slagen erin Malmö, dat liefst 17 wedstrijden ongeslagen was, kansloos huiswaarts te sturen. Een betere start in de Europa League kon Racing zich niet wensen.