Tien jaar profvoetballer en nu nog eens naar Sclessin voor de beker: "Opstaan om 5u om te gaan werken, naar Luik en om 1u terug thuis"

25 september 2018 20:19

Knokke trekt morgenavond naar Standard voor de Croky Cup. Bij de ploeg uit Eerste Amateur zijn er wel een paar bekende namen. De bekendste is die van Michaël Clepkens, ex-doelman van onder meer KV Kortrijk, Waasland Beveren en Beerschot Wilrijk.

Met Knokke naar Standard afzakken is natuurlijk iets heel anders. Sinds dit seizoen is de 32-jarige goalie geen prof meer en gaat hij ook nog werken. "Ik werk in het Brugmann Ziekenhuis in Brussel", vertelt Clepkens aan Voetbalkrant.com. "Ik doe er het onthaal en de facturatie. Na tien jaar professioneel voetballer is het uiteraard aanpassen. Maar ik moest gaan werken. Bij Knokke trainen we maar drie keer per week."

Dag van 20 uur

En zo leert hij ook de andere kant van het voetbal kennen. "Ja, mijn dag is morgen wel wat zot", lacht hij voor de verre verplaatsing naar Luik. "Ik kan nog niet veel vakantie nemen, dus ik nam een halve dag. Ik moet om 5u op, om 6u vertrek ik, om 7u begin ik en om 12u stop ik. We hebben afspraak om 13u30 in Knokke en dan zullen we terug zijn rond 1u 's nachts. En dan herbegint het..."

"Een heel ander leven." Maar ondanks een mindere start - Knokke pakte 1 op 12 - kijken de West-Vlamingen ernaar uit. "Ik heb al twee keer op Sclessin gespeeld, maar voor sommigen wordt dit de eerste keer tegen een eersteklasser. Het is een mooie beloning en ervaring voor deze jonge groep."

Tien procent

"En onze start? Tja, we speelden tegen vier ploegen met ambitie. En die willen allemaal winnen tegen de promovendus. De beker is onze eerste ambitie dit seizoen. We hebben misschien maar tien procent kans op Sclessin, maar we willen er wel voor gaan", besluit Clepkens. 

Johan Walckiers

Beker van België \\ Standard \\ Knokke
 
 
Reacties.