Wat een stunt/blamage: Tweede Amateurclub Mandel United duwt Waasland-Beveren in totale crisis

25 september 2018 21:54

Mandel United heeft voor de eerste grote stunt gezorgd in de Beker van België! De West-Vlamingen uit de 2de Amateurklasse klopten Waasland-Beveren niet eens onverdiend met 1-2 op de Freethiel.

Trainer Yannick Ferrera gaf zijn belangrijkste spelers zoals Roef, Vukotic, Ampomah en Boljevic een dagje rust, dus de Beverse ploeg zag er iets anders uit. Zo kreeg debutant Debaty bijvoorbeeld de kapiteinsband.

Blamage²

Al moet zelfs de reserveploeg van een eersteklasser vrij eenvoudig kunnen winnen tegen een ploeg uit de Tweede Amateurklasse, toch? Mandel United bleek echter geen hapklare brok. Integendeel.

Aanvankelijk waren de West-Vlamingen wat onder de indruk van de omstandigheden op de Freethiel, maar na een kwartiertje kwamen ze toch in hun spel. Straffer nog, De Oliveira legde de 0-1 binnen.

Een grote verrassing die met de rust in zicht alleen maar nóg groter zou worden. Beyens zorgde voor waarschijnlijk de mooiste goal van de 1/16de finales: met de hak duwde hij een hoekschop in één tijd via de paal binnen. 0-2, dat had niemand durven voorspellen.

Woeste supporters

En Waasland-Beveren? Die hadden tot dan een drietal kansjes bij elkaar gevoetbald, alledrie buiten het kader. Laleman stond glimlachend in zijn doel met propere handschoenen.

De thuissupporters konden het nauwelijks aanzien en begonnen de draak te steken met hun eigen ploeg. 'Amateurs', 'schijt aan het beleid', 'in tweede klasse is het ook plezant' en meer passeerden de revue. (lees hier meer)

Reuzeverrassing

Na de pauze ging het ietsje beter, maar zeker niet veel beter. Vooral invaller Vellios was gevaarlijk, de aansluitingstreffer kwam uiteindelijk van Salquist op een warrige hoekschopfase. Het maakte geen verschil meer aan de harde realiteit: met 1-2 zorgt Mandel United voor de eerste grote bekerstunt.

Zo heeft Waasland-Beveren dit seizoen nog altijd geen officiële wedstrijd gewonnen. In de JPL wil het na acht pogingen nog niet lukken, en door de vroege uitschakeling zal het ook in de beker niet gebeuren.

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ SK Beveren \\ Mandel United
 
 
Reacties.