Club Brugge is tóch te kloppen: Amateurclub Deinze knikkert de landskampioen uit de Beker van België

26 september 2018 22:22

Als Club Brugge zich vol op de competitie en de Champions League wou kunnen storten, is de missie geslaagd. De landskampioen is immers uitgeschakeld in de 1/16de finales van de Beker van België na een erg verrassende 2-0 in Deinze.

Trainer Ivan - 'de besten zullen spelen' - Leko roteerde dan toch bijna zijn ganse ploeg. In vergelijking met de topper in Gent van zondag bleven maar drie basisspelers over: Mechele (kapitein), Rits en Schrijvers.

De totale blamage van Waasland-Beveren tegen amateurclub Mandel United had een waarschuwing moeten zijn voor alle eersteklassers die woensdagavond in actie kwamen, maar blauw-zwart had gisteren blijkbaar iets anders te doen. Deinze bleek allesbehalve geen hapklare brok.

Club Brugge begon wel dominant, inclusief een vakkundig om de nek gewrongen open doelkans van Vossen, maar na het openingskwartier kregen ze nog nauwelijks een kans bij elkaar gevoetbald. Afstandsschotjes van Rits en Openda waren nog het grootste gevaar, als je dat zo kon noemen.

Wereldgoal in Deinze

Deinze voelde aan dat Club iets te veel achterover leunde en begon steeds meer in de partij te komen. In minuut 35 resulteerde dat zelfs in het openingsdoelpunt: Mehdi Tarfi (ex-RSCA, Essevee, Antwerp) schilderde het leer in de kruising, Horvath was kansloos. Die 1-0 halfweg was niet eens onverdiend.

Ook na de pauze bleef Deinze de volle 100% geven. Doelpuntenmaker Tarfi was de gevaarlijkste man voor de thuisploeg en ging nadrukkelijk op zoek naar zijn tweede, maar trapte nipt voorlangs.

Wereldstunt in Deinze

De druk op de schouders van Club werd alsmaar groter en Leko gooide Danjuma, Vanaken én Wesley nog in de strijd. Tevergeefs, want ondanks de groeiende druk, viel het tweede doelpunt aan de overkant.

Brulmans legde een vrije trap panklaar aan de tweede paal, waar kapitein De Greef de 2-0 overhoeks voorbij Horvath kopte. Club kreeg geen late comeback meer voor elkaar en ligt zo al meteen uit de Beker van België, Deinze stoot door naar de 1/8ste finales!

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ Club Brugge \\ SK Deinze
 
 
Reacties.