Club Brugge is op het nippertje aan de bekeruitschakeling ontsnapt en dat nog voor er een bal rolde

26 september 2018 06:13

Club Brugge speelt woensdagavond zijn duel in de zestiende finales van de Croky Cup tegen KMSK Deinze. Maar ei zo na was de Belgische landskampioen al uitgeschakeld.

Ivan Leko selecteerde namelijk Clinton Mata voor het eerst na zijn zware blessure. De zomermaanwinst is echter geschorst door zijn twee gele kaarten die hij vorig jaar in de bekerpartijen tegen KV Mechelen en Standard (de finale) pakte.

Door een fout bij het digitale wedstrijdformulier, waar Mata beschikbaar stond, selecteerde Club Brugge de van Genk overgekomen rechtsachter. De Belgische voetbalbond (KBVB) bevestigde dat de Angolese Belg wel degelijk geschorst is.

"Als een speler daar in het rood staat, mag hij normaal niet spelen. Maar het digitale wedstrijdblad is veelal een indicatie en is niet sluitend. Het is een hulpmiddel. De clubs weten dat ook”, licht Thibault De Gendt, competitiemanager bij de KBVB, toe in Het Nieuwsblad. "Het is nog steeds de verantwoordelijkheid van de clubs om na te gaan of hun speler speelgerechtigd is."

Real Madrid

Real Madrid maakte een uitschakeling om dergelijke reden al eens mee. De Koninklijke stelde in de Copa del Rey van 2015 de geschorste Cheryshev op. Cadiz diende een klacht in en kreeg gelijk, waardoor Real het bekertoernooi moest verlaten.

Diederik Geypen

Beker van België \\ Club Brugge \\ SK Deinze
 
 
Reacties.