Kevin Debaty is de woordvoerder van Waasland-Beveren in crisis: "Wij blijven vol achter de trainer staan en vragen hetzelfde van de supporters"

26 september 2018 14:26

Hoe de sfeer dinsdagavond was op de Freethiel? Akelig. Waasland-Beveren werd uit de beker geknikkerd tegen amateurclub Mandel United en de furieuze supporters gingen letterlijk in de nek van trainer Yannick Ferrera hijgen. Achteraf kwam niet hijzelf, maar wel Kevin Debaty uitleg geven.

"Tijdens de rust heeft de trainer staan roepen. Terecht, want we waren onszelf niet. Voor de ploeg, voor de supporters, voor de club moeten we altijd alles geven en dat hebben we niet gedaan", verklaarde Debaty.

De doelman en gelegenheidskapitein toonde zich ook een uitstekende woordvoerder voor een Waasland-Beveren in crisis. "De hele groep heeft vandaag verloren, niet alleen de trainer. Iedereen blijft hoe dan ook achter hem staan."

De supporters kunnen ons ook uit deze put helpen - Kevin Debaty

Dat vroeg hij ook van de supporters: onvoorwaardelijke steun. "Ja, ik begrijp de frustratie van de supporters zeker. Wij voelen ons nu ook gefrustreerd en teleurgesteld hoor."

"Zij betalen om hun ploeg aan het werk te zien en met deze resultaten is dat verre van aangenaam. Maar we vragen hen om achter ons te blijven staan en zich niet te keren tegen de coach of bepaalde spelers. Zij kunnen ons ook uit deze put helpen", meende Debaty.

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ SK Beveren \\ Mandel United
 
 
Reacties.