Ciman kon niet leven met uitspraken collega-Rode Duivel: "Hij was evenveel in fout en heb ik over hem gesproken? Nee! Hij over mij? Ja"

26 september 2018 13:29

Laurent Ciman heeft jaren deel uitgemaakt van de Rode Duivels. Hij ging ook mee naar Rusland, maar viel in extremis als laatste man af. Zijn tijd bij de nationale ploeg is niet altijd zonder kritiek geweest. En dat stoort hem, zeker als die kritiek van ploegmaats kwam.

België verloor op het EK 2016 zijn openingsmatch tegen Italië. En de eerste goal werd op de kap van Ciman geschoven. "Ongeacht hoe het mij zoal vergaan is bij de nationale ploeg, ik denk dat respect het belangrijkste is. Ik heb dat altijd gehad tegenover mijn ploegmaats."

"Wat mij stoort, is dat het niet in twee richtingen werkt. Het is bijvoorbeeld gemakkelijk om mij met de vinger te wijzen bij de eerste goal van Italië op het EK. Nochtans denk ik dat Toby Alderweireld evenveel verantwoordelijkheid droeg", aldus Ciman in S/V Magazine.

De laatste keer

Achteraf werd daar nog een duchtig woordje over gesproken. "Maar heb ik in het openbaar verklaard dat het zijn fout was? Neen. Heeft hij dat gedaan? Ja. Dus heb ik hem duidelijk gemaakt dat het de laatste keer was dat hij zo over mij sprak in de kranten."

"Ik denk dat het ook de laatste keer is geweest dat hij mijn naam heeft genoemd in een krant. Als ik iemand iets te zeggen heb, dan doe ik dat in zijn gezicht. Ik heb daar geen gazet voor nodig."

Ligue 1 \\ Tottenham \\ België \\ Dijon
 
 
 
Reacties.