Na tien jaar in Brugse jeugd, nu in de Beker tegen Club: "Het is inderdaad een machine" en "Vlietinck verbaasde me"

26 september 2018 10:41

Deinze won de jackpot bij de Beker van België en mag het opnemen tegen competitieleider Club Brugge. Voor de club uit Eerste Amateurklasse volgt een daverende match in een uitverkocht stadion.

"Club Brugge loten was toch wel een beetje een droom die uitkwam", aldus Lennert De Smul van Deinze. "We volgden de loting live en alle toppers bleven in de trommels zitten, dus we waren wel benieuwd wie het ging worden. Het wordt een leuke ervaring en vermoedelijk de enige keer dat ons stadion dit seizoen zal uitverkocht zijn."

En het stadion was snél uitverkocht, want iedereen wil wel naar Deinze - Club Brugge gaan kijken zo blijkt. Al wordt het niet makkelijk om te stunten: "Voor ons ligt de focus natuurlijk op de competitie in de eerste plaats, waar we met 9 op 12 niet slecht zijn begonnen, al kan het altijd beter en was de nederlaag afgelopen weekend in Seraing jammer."

Op training vaak tegen Vlietinck gespeeld

"We willen de top-4 halen en de bijhorende play-offs in Eerste Amateur. De beker is dus een leuk extraatje, al weet je in een wedstrijd natuurlijk nooit. Maar zoals Club Brugge nu speelt ... Het is inderdaad een machine. Voor mij zal het in ieder geval extra speciaal zijn, want ik heb toch een tiental jaren voor Club Brugge gespeeld."

"Deels door blessures ben ik er nooit helemaal doorgebroken, nu ben ik blij met het vertrouwen dat Deinze in mij stelde. Ik heb in de jeugd van Club Brugge nog samengespeeld met Thibault Vlietinck, op training stond ik altijd tegen hem. Hij was toen nog erg jong, maar zijn motor is al flink gegroeid. Het verbaasde me wel dat hij na zes maanden blessureleed zo snel zijn streng trekt bij de A-ploeg van Club. Tegen Dortmund was hij goed, in Gent trok hij die lijn knap door."

Aernout Van Lindt

Beker van België \\ Club Brugge \\ SK Deinze
 
 
Reacties.