Tweede Amateurclub Mandel United speelt huzarenstukje klaar op de Freethiel: "Laat Club Brugge nu maar komen!"

26 september 2018 17:21

De eerste bekerstunt is een medaille met twee kanten: enerzijds zit Waasland-Beveren in crisis, anderzijds heeft Mandel United het onwaarschijnlijke klaargespeeld. Een absoluut hoogtepunt in de geschiedenis van de jonge fusieclub uit de Tweede Amateurklasse.

"Wat een feest! Dit maak je natuurlijk niet iedere wedstrijd mee", begon Mandel-kapitein Tom Raes in gesprek met Voetbalkrant. "We hebben ook echt wel goed gespeeld, dit was zeker niet onverdiend."

Nochtans had niemand de 1-2 op voorhand durven voorspellen. "We hebben heel wat talent in de ploeg en verder hebben we deze wedstrijd zoals altijd voorbereid. We moesten iets anders spelen dan in de competitie, meer op de tegenaanval, maar dat lag ons duidelijk wel."

"We waren wel een beetje verrast door W-B. Ze speelden misschien niet met hun beste ploeg, maar goed, het blijft een eersteklasser met een 30-koppige kern en dat zijn allemaal kwaliteitsvolle spelers."

Hopen op Club Brugge

Mandel United bekert natuurlijk verder en in de 1/8ste finales mag de tegenstander gerust van het allergrootste kaliber zijn. "Club Brugge", zei Raes resoluut. "Met Oudenaarde heb ik ze ook een keer geloot en dat was een topervaring. Dus hopelijk plaatst blauw-zwart zich en laat ze dan maar komen!"

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ SK Beveren \\ Mandel United
 
 
Reacties.