Ivan Leko kan zijn ploeg wel in stukken scheuren na bekerblamage: "Dit was niet slecht, dit was schan-da-lig"

27 september 2018 06:15

Club Brugge gaat als een stormram door de vaderlandse competitie, maar de Beker van België bleek woensdag een heel ander verhaal. Een pover blauw-zwart verslikte zich in Deinze en trainer Ivan Leko probeerde zijn ergernis en frustratie achteraf niet te verbergen.

"Dit is een blamage. Wij hebben gefaald, ook ik als trainer. Ik had moeten voelen dat mijn ploeg geen ploeg is", spaarde Ivan Leko de kritiek niet. "Het zijn 20 ego's die denken dat ze belangrijker zijn dan het collectief. Het collectief waar we alles aan te danken hebben, maar vandaag was er niets van te zien."

Geen sweat, geen glory en veel ego's - Ivan Leko

De rotatieploeg wou hij niet als excuus gebruiken. "Speler 22 in mijn kern moet genoeg kwaliteit hebben om hier met 0-3 te winnen. Wij zijn maar een normaal team als we geen 200% geven. Er was geen sweat, geen glory en veel ego's", verwees Leko cynisch naar de lijfspreuk van Club Brugge.

"We tonen 0,0 respect aan de blauw-zwarte kleuren en aan de Brugse supporters die naar hier zijn gekomen. Ons ego was groter dan dat van Ramos en Ronaldo. Wij denken dat we zo goed zijn, maar we waren nergens. Dit was niet slecht, dit was schan-da-lig."

Yannick Lambrecht

Beker van België \\ Club Brugge \\ SK Deinze
 
 
Reacties.