Supporters Waasland-Beveren willen nieuwe trainer: "Als we zaterdag verliezen, zal Ferrera buitenliggen"

27 september 2018 15:34

Het bestuur van Waasland-Beveren heeft woensdag beslist om door te gaan met trainer Yannick Ferrera, zolang er zaterdag tegen Moeskroen maar een krachtig signaal komt. Wat vinden de supporters daarvan?

Dinsdag gingen de supporters tijdens en na de bekeruitschakeling nog letterlijk in de nek van Yannick Ferrera hijgen (lees hier meer), dus kunnen zij wellicht niet bepaald lachen met de beslissing om hem voorlopig te houden. We legden ons oor te luister bij Filip Batens, voorzitter van de Freethielboys.

"Het was echt een blamage. Vorig jaar werden we zo verwend en nu hebben we een heel seizoen nog geen voetbal gezien", vertelt hij aan Voetbalkrant. "Dinsdag toonde hij zich nogal minachtend tegenover een amateurploeg door veel basisspelers op de tribune te zetten, maar dan krijg je dus het deksel zwaar op de neus. Ferrera had na die blamage zijn verantwoordelijkheid moeten opnemen, niet Debaty."

Waarom wil het nu eigenlijk niet lukken? "Hij wisselt constant en krijgt de ploeg niet op de rails. Week na week gooit hij alles en iedereen om. Volgens mij weet hij zelf nog niet hoe hij eigenlijk wil spelen."

Eind september moet er toch íéts van een ploeg staan, maar die indruk hebben de supporters helemaal niet

"Oké, hij moet werken met een volledig nieuwe ploeg", gaat Batens verder. "Maar het is nu wel al eind september en dan moet je toch op z’n minst iets hebben. Minstens een geraamte van een ploeg om op te kunnen bouwen, maar die indruk hebben de supporters helemaal niet."

Zoals het bestuur al aangaf, moet er in de eerstvolgende wedstrijd een krachtig signaal komen. "Zaterdag spelen we met het mes op de keel in Moeskroen. Als we verliezen, staan we allerlaatste in de stand. En dan zal Ferrera buitenliggen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ Moeskroen \\ SK Beveren \\ Mandel United
 
 
Reacties.