Bondscoach Serneels blikt vooruit op halve finales tegen Zwitserland: "Hoeveel kans we maken?"

28 september 2018 12:12

De Belgian Red Flames komen maandag samen om de dubbele play-offwedstrijd tegen Zwitserland voor te bereiden. Bondscoach Ives Serneels blikt vooruit. "Hoeveel kans we maken op het WK?"

"Wiskundig gezien hebben we 25% kans", aldus de bondscoach. Nog vier landen dingen mee voor één plekje op het WK. 

Daarbij de twee EK-finalisten (Nederland en Denemarken), Zwitserland en België. "Dat de andere halve finale een replay van de EK-finale is? Dat toont dat het niveau hoog ligt en dat we trots mogen zijn dat we hier al geraakt zijn."

25% kans

"In de halve finale tegen Zwitserland is het wat mij betreft echt 50%-50%, beide teams hebben bepaalde kwaliteiten en het wordt afwachten. We speelden enkele jaren geleden nog tegen Zwitserland, maar er zijn veel wijzigingen met toen. We hebben gekeken naar hun wedstrijden tegen Polen en Schotland, we kennen hun speelsters goed."

"Wij willen de prestaties van tegen Italië opnieuw op de mat brengen. De finale voor het WK spelen kan en moet de ambitie zijn. Dat zij misschien meer ontgoocheld zijn dan ons met de barrages? Dat klopt, ik zag de coach van Zwitserland bij de loting. Maar een groot voordeel is dat niet voor ons, we moeten op onze eigen prestaties de focus leggen."

Bart Vandenbussche

België \\ Zwitserland
 
 
Reacties.