Johan Boskamp vindt de kritiek op Preud'homme niet overdreven: "Het heeft totaal geen zin om je eraan te ergeren"

29 september 2018 13:01

Een 1 op 9 in de competitie, een zware 5-1-nederlaag bij Sevilla in de Europa League en de bekeruitschakeling tegen amateurclub Knokke. Standard zit in een moeilijke periode.

Coach Michel Preud'homme besloot na de kritiek in de Waalse pers zijn communicatie met de media te beperken. "Ik vind het best meevallen met de kritiek op Preud’homme", zegt Johan Boskamp daarover in Het belang van Limburg. "Want iedereen lachte met Sa Pinto, hij heeft toch maar mooi geregeld dat Standard de beker won en de voorronde van de Champions League haalde."

"Ik heb begrepen dat Michel op de manier van Ajax wil spelen, maar daar moet je dan wel de spelers voor hebben. Als je doorhebt dat je spelers dat niet aankunnen, moet je die aanpak veranderen. Je bent als trainer nu eenmaal afhankelijk van je materiaal. Als je zag dat Standard succes had op de omschakeling, waarom moet je dat dan veranderen?"

Eerste keer in zijn leven

Voor succescoach Preud'homme, die de Rouches en Club Brugge kampioen maakte, is dit even wennen. "Hij is nu vier maanden bezig en het loopt niet zoals hij het wil. Hij krijgt voor het eerst kritiek, iets wat hij nooit in zijn leven gehad heeft. Daar schrikt hij even van", gaat Boskamp verder. "Zeker omdat het voornamelijk uit de Waalse pers komt."

"Maar goed, hij vindt het te fel, dus beperkt hij zijn communicatie. Hij kan toch rekenen op de steun van bepaalde vriendjes in de media. Terwijl het totaal geen zin heeft om je aan kritiek van de media te ergeren."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Standard \\ KV Oostende
 
 
Reacties.