Antwerpse amateurclub krijgt prijs van de UEFA voor het schitterende werk dat ze verrichten

30 september 2018 12:48

Amateurclub City Pirates heeft zaterdagavond de Silver UEFA Grassroots Award gekregen. De Antwerpse club uit Tweede Amateur wordt door de Europese voetbalbond beloond voor de vele maatschappelijke bijdrages die ze verzorgen voor de lokale gemeenschap.

City Pirates werd door de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en Voetbal Vlaanderen voorgedragen voor de UEFA Grassroots Awards. De amateurclub sleepte de zilveren medaille in de wacht.

City Pirates is actief in verschillende complexe wijken van Antwerpen (Merksem, Linkeroever, Luchtbal, Deurne en Dam). De club telt momenteel 75 ploegen in competitie en meer dan 1.100 voetballende leden. 

Iedereen is welkom bij City Pirates, jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond

"Jong en oud, met of zonder beperking, meisjes of jongens, ongeacht kleur, overtuiging of achtergrond: iedereen is welkom bij City Pirates en samen vormen ze een hechte gemeenschap."

"Het sociale aspect van de club komt onder meer naar boven tijdens de huis- en schoolbezoeken, de huiswerkbegeleiding, de muziek- en dansworkshops, de digitale klassen, de opruimacties, enzovoort", aldus Jeroen Vanderputte CSR-verantwoordelijke van Voetbal Vlaanderen, bij Proximus11.

Sinds vorig jaar werkt City Pirates ook actief mee aan het project Futbalista, een project van Voetbal Vlaanderen om meer meisjes met een migratie-achtergrond aan het voetballen te krijgen. 

2e amateurliga B \\ City Pirates
 
 
 
Reacties.