Denis Odoi: "In drie jaar tijd van Lokeren naar de Premier League, dat is gek"

06 oktober 2018 15:57

Wat hij enkele jaren geleden wellicht zelf niet had verwacht, gebeurde deze zomer. Op zijn dertigste promoveerde Denis Odoi met Fulham naar de Premier League.

In gesprek met La Dernière Heure komt de polyvalente verdediger terug op zijn evolutie van de Jupiler Pro League naar de Premier League. "De overgang van een lastig seizoen met Lokeren naar de Premier League in amper drie jaar tijd is gek", aldus Odoi. "Maar men mag niet vergeten dat ik hier eerst in de tweede klasse speelde en er alles aan heb gedaan om mijn plaats af te dwingen."

Staat de voormalige Anderlecht-speler nu op zijn persoonlijke top? "In mijn tweede jaar bij Lokeren speelde ik ook erg sterk. Ik was toen 25. Het niveau is anders hier, daarom is vergelijken moeilijk. Als ik ooit terugkeer naar België, zal ik misschien zeggen dat het te gemakkelijk was." (lacht)

"Fysiek ben ik nog altijd top. Tijdens de fysieke tests was ik bij de beste drie van de ploeg. Ik heb nog steeds een goede détente en explosiviteit. Fysiek voel ik me goed, ook al zijn mijn enkels en knieën stijf. Ik ben natuurlijk geen 24 meer."

Alexandre Fiammetti

Premier League \\ Arsenal \\ Fulham
 
 
Reacties.