Anderlecht zoekt twee profielen waar Hein in de zomer al twee namen voor in gedachten had

09 oktober 2018 19:58

Anderlecht gaat in januari de mankementen in zijn spelerskern opvullen. Dat wordt nog een hele taak om de juiste profielen te vinden. Die zijn wel duidelijk afgelijnd, maar ze kunnen halen is een andere zaak.

Een spits en een creatieve spelmaker, beiden ervaren genoeg om de ploeg te dragen. We weten met zekerheid dat Hein Vanhaezebrouck voor die twee functies iemand in gedachten had tijdens de zomer. 

Met de rug naar doel

Hij wou Laurent Depoitre overtuigen om terug te keren naar België én hij wou ook Sofiane Hanni terughalen. De Algerijn kende de ploeg en hij zou hem laten voetballen zodanig dat de fans ook eensgezind over hem zouden worden. Twee keer 'onrealistisch' genoemd door het bestuur.

Het profiel voor deze winter blijft wel hetzelfde: een grote spits die een bal kan bijhouden, waardoor de middenvelders kunnen aansluiten en infiltreren. Hein probeerde dat op te vangen door Dimata en Santini te laten inzakken, maar geen van beide kan met de rug naar het doel spelen. 

Eén-twee-punch

Het 'type Hanni' (de Algerijn is zelfs al linksback geweest in Moskou) is dan weer een man die rond die targetspits kan zwerven en zodoende voor assists en goals kan zorgen. Een één-twee-punch: complementaire jongens die onder hun beidjes een aanval kunnen opzetten en afronden. Bal aannemen, bijhouden, afleggen en diepgaan. 

Die twee witte merels moeten voor beweging vooraan zorgen, want nu is het allemaal te statisch. Daarom ook dat Pieter Gerkens zo belangrijk is voor Vanhaezebrouck. Hij is de enige die de ruimte ziet en daar ook gebruik van maakt. De namen zullen de komende weken wel tevoorschijn komen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ België \\ Spartak Moskou
 
 
Reacties.