Van goalgetter naar succescoach: dit is de topkandidaat van AA Gent

09 oktober 2018 14:49

AA Gent heeft z'n zinnen gezet op Jess Thorup als vervanger van Yves Vanderhaeghe. De Deen werkte als coach nooit buiten z'n landsgrenzen en trekt dus op een eerste Europees avontuur. Maar wat zijn de adelbrieven van de 48-jarige?

Speler

Als speler was Thorup een aanvaller, die vooral in de eigen Deense competitie de weg naar de netten vond. In 337 wedstrijden voor OB en Esbjerg scoorde hij 87 doelpunten. Met Odense won hij twee keer de Beker en één keer de titel in Denemarken.

Coach

Na zijn carrière werd hij assistent bij Esbjerg, het team waarvoor hij de meeste wedstrijden speelde in zijn actieve carrière. Hij moest er één keer de touwtjes ad interem in handen nemen en kreeg uiteindelijk in 2011 de job van hoofdcoach. In 2012 won hij de titel, een jaar later werd ook de Beker binnengehaald. Na een periode van twee jaar bij de Deense nationale beloften, streek hij neer bij Midtjylland.

Afgelopen seizoen pakte hij ook daar de titel. Bij Midtjylland haalde hij ook twee keer de halve finales van de Beker. Een jonge coach, die al mocht proeven van het succes én een winstpercentage van maar liefst 54 procent, what's not to like?

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KAA Gent \\ FC Midtjylland
 
 
Reacties.