Meunier kiest niet voor één van zijn ploegmaats bij de Rode Duivels of PSG als Ballon d'Or-winnaar

09 oktober 2018 13:56

De 30 genomineerden voor de Gouden Bal zijn bekend. Daaronder ook drie Rode Duivels met Eden Hazard, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne. Thomas Meunier heeft echter altijd het hart op de tong en kiest een andere uitblinker voor het jaar 2018.

Meunier kiest voor Raphäel Varane van Real Madrid, die vorig seizoen dus nog de Champions League won met de Koninklijke. Een keuze die begrijpelijk is, maar het levert hem de nodige kritiek op. Ook omdat hij niet kiest voor Kylian Mbappé, Neymar of Edison Cavani, zijn ploegmaats bij PSG.

Mbappé moet voor de rechtsachter wel de "Jonge Speler van het Jaar' worden. "Hij kan het de komende tien jaar nog drie of vier keer winnen", aldus Meunier op een persconferentie in Tubeke met de Rode Duivels. 

"Raphaël Varane is voor mij de Gouden Bal het meeste waard. Alles bij elkaar bekeken kunnen alle dertig de Gouden Bal wel winnen, maar alle aanvallers worden op een pièdestal gezet, terwijl ook verdedigers het gewoon verdienen."

"Varane is heel standvastig, jong en met veel potentieel. Hij won de Champions League én het WK, dus hij is echt wel top. Ik zou dus op hem stemmen, zoveel is duidelijk", aldus de rechtsachter van de Rode Duivels bijzonder helder.

Johan Walckiers

Ligue 1 \\ PSG \\ België \\ Frankrijk
 
 
Reacties.