Vijf jaar was het stil rond Zakaria Bakkali, Aad de Mos verklaart waarom: "Veel te vroeg dacht die jongen dat hij beter was dan wie ook"

09 oktober 2018 06:56

Zakaria Bakkali scoorde zondag zijn eerste officiële doelpunt voor Anderlecht. De aanvallende middenvelder laat meer en meer zien wat hij in zijn mars heeft.

De Belgische voetbalfans leerden Bakkali in 2013 kennen. De Luikenaar speelde met PSV Zulte Waregem van de mat en werd vervolgens op jongere leeftijd Rode Duivel dan Vincent Kompany en Eden Hazard. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots liet Bakkali invallen in zijn dertiende profwedstrijd, zodat hij toch maar niet voor Marokko zou kiezen.

"Ik ken hem al sinds hij op zijn twaalf jaar bij PSV arriveerde", zegt Aad de Mos in Het Nieuwsblad. "Veel te vroeg dacht die jongen dat hij beter was dan wie ook. Omdat hij eens door Nike tot beste jeugdspeler werd verkozen en dat soort flauwekul."

Verkeerde begeleiding

PSV pamperde Bakkali te veel volgens De Mos. "Daar heeft die jongen geen schuld aan. De jeugdtrainers toen waren nobody's - geen ex-spelers zoals André Ooijer, Wilfred Bouma of Ruud van Nistelrooy nu. Die trainers wilden kampioen spelen voor hun eigen cv, maar ze boden geen weerstand. Na een match hoefde Bakkali bijvoorbeeld niet mee in de bus met de rest van de ploeg. Dat noem ik de verkeerde begeleiding."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ PSV
 
 
Reacties.