Explosieve start en wereldgoal Mertens uitgewist door fout Castagne en wissels 'Grote Drie'

16 oktober 2018 22:35

Net als twee jaar geleden zijn de Rode Duivels er niet in geslaagd om de Nederlanders te kloppen. Het werd ook in Brussel 1-1 tussen de troepen van Martinez en die van Koeman.

Roberto Martinez wijzigde zijn elftal op maar liefst vijf plaatsen voor de oefeninterland tegen onze Noorderburen. Boyata kwam zoals verwacht in de basis en in de defensie mocht ook Jason Denayer van in het begin zijn opwachting maken. Castagne startte in de plaats van Meunier op rechts, Chadli loste Carrasco af en Mignolet stond tussen de palen.

Ook bij de Nederlanders kregen we heel wat nieuwe namen, maar de opvallendste -voor ons als Belgen toch- was Danjuma. De winger van Club Brugge kreeg vol zijn kans bij Oranje, maar veel ballen zag hij in de eerste minuten niet.

Duivelse start

De Belgen waren immers verschroeiend aan de partij begonnen. Hazard en Mertens hadden er meer dan een beetje zin in en een geweldige actie van de nummer tien van Chelsea bracht de bal via een Nederlands hoofd tot bij Mertens. Hij knalde loeihard in de kruising. Wat een doelpunt! En dat in de eerste vijf minuten.

De toon leek gezet en de troepen van Roberto Martinez bleven het balbezit domineren, maar een voorzet van Castagne kwam net niet tot bij Lukaku en Hazard trapte -na alweer een goeie actie- net naast. Daarna zakte het niveau van Eden Hazard -enkele dribbels mislukten- en dat van de Rode Duivels zakte mee.

Afhankelijk van Hazard

Het toont aan hoe belangrijk de nummer tien wel niet is, zeker bij afwezigheid van Kevin De Bruyne. Castagne was goed gestart, maar in minuut 28 ging het licht helemaal uit. Hij speelde met gezicht naar eigen doel een bal breed en dat was een makkelijke prooi voor de Nederlanders. Via Promes ging het naar Memphis én Danjuma. De winger van Club Brugge knalde simpel voorbij Mignolet.

Tot aan de rust probeerde België er nog iets aan te doen, maar dat lukte niet. In de pauze gingen de grote drie, Hazard, Lukaku en Mertens, naar de kant voor Hazard, Batshuayi en Praet. Het spelpeil van de Belgen zakte nog een beetje en Nederland kwam beter in de match.

Het werd een heel rommelige, gesloten partij. Ook Meunier en later Carrasco konden daar weinig aan veranderen. België kwam nog een paar keer goed weg, maar ook Batshuayi had in het slot nog een goeie kans, maar net als twee jaar terug werd het een teleurstellende 1-1 tegen onze Noorderburen.

Sander De Graeve - Dirk Pieters

België \\ Nederland
 
 
Reacties.