De Ligt (19) bereidt zich voor op Lukaku... via Youtube: "Hoe beter, hoe mooier"

16 oktober 2018 12:50

Belgisch recordtopschutter Romelu Lukaku bewees vrijdag nog maar eens zijn waarde met twee rake treffers tegen Zwitserland (2-1). Als hij vanavond opnieuw start, wordt de 19-jarige Matthijs de Ligt zijn rechtstreekse tegenstander en die heeft een opmerkelijke voorbereiding.

"Lukaku is groot, sterk en heel snel", blikt Ajax-verdediger Matthijs de Ligt (19) vooruit in het Algemeen Dagblad. "Ik heb nog niet vaak tegen een vergelijkbaar type gespeeld. Dat betekent dat het maximale van me gevraagd zal worden. Ik verheug me daar op. Hoe beter de tegenstander, des te mooier."

Youtube

Hoe De Ligt zich voorbereidt op zo'n toptegenstander? "Dan kijk ik op YouTube extra beelden om een zo goed mogelijk idee te krijgen van hoe een spits beweegt en positie kiest", onthult hij.

"Van spitsen uit de Eredivisie krijgen we beelden van de technische staf van Ajax, daar zijn meestal niet heel veel beelden van op internet te vinden. Maar bij dit soort spelers van buiten categorie kijk ik ook altijd zelf nog even. Lewandowski en Lacazette vond ik heel goed, Lukaku hoort ook zeker tot die categorie."

Heb je dit filmpje al gezien, Matthijs? 

België \\ Nederland
 
 
 
Reacties.