Beloftencoach Johan Walem zag waar het misliep met Musonda: "A waste of talent"

16 oktober 2018 06:21

De Belgische beloften kunnen zich vandaag plaatsen voor het EK indien ze minstens een gelijkspel halen tegen Zweden. Deze generatie is iets minder talentvol, maar werkt wel harder. Zo is het ook dat ze het zonder Charly Musonda moeten doen. Coach Johan Walem geeft meer uitleg...

Musonda maakte zelf een eind aan zijn beloftencarrière bij België. "Charly is eind augustus vorig jaar niet komen opdagen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Ik ben hem toen gaan opzoeken in Chelsea. Het probleem is dat Charly zóveel ambitie heeft... Hij wil de grootste, de mooiste, de beste zijn", vertelt Walem in HLN.

"Charly zal gedacht hebben dat hij zou opgeroepen worden voor de A-ploeg. Dat is dus niet gelukt... Ik vertelde hem: 'Je kunt bij ons een sleutelspeler zijn, je kunt een EK meemaken...' Hij heeft andere keuzes gemaakt. Ik wou Charly daarna niet meer opvissen - dat kon ik niet maken tegenover de groep."

Rust en zelfvertrouwen

"Absoluut 'a waste of talent'", noemt Walem het. Maar het talent is wel onmiskenbaar. "Maar jawel! Al is hij misschien meer een '8' dan een '10' - als spelmaker wil hij te veel doen, dan eist hij álles op. Charly moet nu eerst en vooral rust en zelfvertrouwen vinden in zijn hoofd."

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ Vitesse
 
 
Reacties.