Boskamp en Simons zijn kritisch voor de wisselspelers van de Rode Duivels: "Ze moesten het gras opvreten, maar dat deden ze niet"

17 oktober 2018 08:15

De Rode Duivels bleven dinsdagavond op een 1-1-gelijkspel steken tegen Nederland. het niveauverschil tussen de eerste en de tweede helft van de Belgen was groot.

Met Hazard, Lukaku en Mertens voorin, kenden de Rode Duivels 20 sterke openingsminuten. Na de pauze kregen enkele nieuwe jongens de kans om zich te tonen, maar zij stelden teleur.

"Enkele jongens wilden zich laten zien, maar de tweede helft was niet om aan te gluren", analyseerde Johan Boskamp bij VTM de tweeede periode. "De eerste 20 minuten waren echt om van te genieten. Laat ons nog maar een jaar of zeven met jongens als Lukaku, Hazard en De Bruyne spelen."

Meer veracht van Praet

Hebben de wisselspelers zich neergelegd bij hun status van 'reservepion'? "Als je deze kans krijgt om je te bewijzen, probeer je er normaal alles aan te doen", pikte Timmy Simons in. "Van Dennis Praet had ik meer verwacht. Hij kende een lastige tweede helft en zal zich moeten aanpassen aan het systeem van Martinez. Iedereen moet zich schikken in zijn rol."

"Van de nieuwe jongens kan je nog geen automatismen verwachten, maar van spelers als Michy Batshuayi en Thorgan Hazard verwacht je dat ze het verschil maken. De tweede periode was veel te stereotiep."

Niet laten zien dat ze klaarstaan

"Zeventig procent van deze kern is meegeweest naar het WK. Dan verwacht je dat ze het gras opvreten", besloot Boskamp. "Je moet laten zien aan de bondscoach: hé, mij niet vergeten. Maar de tweede helft was waardeloos."

Diederik Geypen

België \\ Nederland
 
 
Reacties.